Historie

Historien om Hvidbjerg Vinduet. Læs om Hvidbjerg Vinduet historie

1966: Isolar A/S
grundlægges af lokale iværksættere.  Byens købmand Niels Langergaard og malermester Bjarne Michaelsen.

1975: Hvidbjerg Vinduet A/S 
grundlægges af Isolar A/S og dermed af de samme lokale iværksættere.

1984: Hvidbjerg Vinduet A/S 
er hurtigt blevet Skandinaviens største producent af plastvinduer og døre

De lokale iværksættere vælger at afhænde virksomheden til den store koncern Plastmo A/S.  Dels for at sikre virksomhedens fortsatte drift - også internationalt, dels for selv at kunne koncentrere sig om driften af termorude fabrikken Isolar A/S.

1993: Isolar A/S
Bjarne Michaelsen og Niels Langergaard ønsker at gå på pension.  Hvidbjerg Vinduet A/S er fortsat den største kunde og nærmeste nabo.  Derfor er det naturligt at afhænde Isolar A/S til Hvidbjerg Vinduet A/S.  Dermed er koncernen igen samlet under et ejerskab.

1995: Hvidbjerg Vinduet A/S 
Plastmo A/S overtages af ACO Severin Ahlmann GmbH og skifter navn til ACO Nordic A/S.  Hvidbjerg Vinduet A/S forbliver et 100% ejet datterselskab til Plastmo - ACO Nordic A/S.

2001: Hvidbjerg Vinduet A/S
introducerer kombinationsproduktet ALUX.  Vindues- og dørsystemet er udført i træ/aluminium.  Den indvendige del er træ, mens den udvendige del er aluminium.  Produktplatformen udvides dermed fra plastvinduer til "Vedligeholdelsesfrie vinduer og døre".

2005: Hvidbjerg Vinduet A/S 
etablerer en produktionsenhed til ALUX træ/ alu produktionen i Struer. Fabrikken i Hvidbjerg er blevet for lille til den øgede aktivitet, og træ/alu produktionen flytter ind i 2.300 m2 nye lokaler i Struer.

2007: Hvidbjerg Vinduet A/S 
etablerer produktionsenhed på ca. 6.000 m2 til træ/alu produktion i Nors ved Thisted.  For at bevare vækstmulighederne og sikre effektive forsyninger, starter opbygningen af en egen produktionsafdeling til forarbejdning og maling af trædelene.

2008: Hvidbjerg Vinduet A/S 
flytter træ/alu afdelingen fra Struer til Nors. Dermed samles alt produktion af ALUX træ/alu vinduer og døre i Nors ved Thisted.